Soru SorCevap OkuErken TeşhisHasta TakipKanser Bilgiİletişim        Kansertakip.com

Kanser ve Beslenme


Kanser Forum


Akciğer Kanseri


Beyin Kanseri


Cilt Kanseri


Erkek Üreme Sistemi Kanserleri


Diğer Kanserler


Jinekolojik Kanserler


Bağırsak Kanseri Kolon - Rektum


Larinks Kanseri |Gırtlak - Boğaz|


Lenfoma

Lenf bezi kanseri


Meme Kanseri


Mide Kanseri


Prostat  Mesane Kanseri


Tiroid Kanseri

 


Kemoterapi için şapka


Yakalandığı hastalık sonrasında kemoterapi almak zorunda kalan hastalar için özel şapkalar üreten Nermin Ceri, kemoterapi şapkası fikrinden, eczane raflarına kadar olan süreci anlattı

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
30 Mart 1964’te Almanya’da dünyaya geldim. 21 yıl basın sektöründe çalıştım. Önce Sabah Gazetesi istihbarat servisinde görev aldım, Ajda Pekkan’la tanıştıktan sonra da basın danışmanı olarak çalıştım. Pekkan’la çalıştığım 6 yılın sonunda Raks Müzik Yapım bünyesinde de 14 yıl süren bir iş yaşamım oldu.

Meme kanser i olmanızda iş yaşamınızdaki stres etkili olmuş mudur?
Ailede kanser olmadığı için benim hastalığıma büyük oranda stresin sebep olduğunu düşünüyorum. Zaten artık stres bana yasaklandığı için ben de bir sene önce 21 yıllık kariyerime kendi isteğimle son verdim. Artık daha huzurlu ve daha mutlu bir hayat yaşamayı kendime yaşam politikası olarak seçtim.

Meme kanser i olduğunuzu ne zaman öğrendiniz.?
8 yıldır Prof. Dr. Tarık Akçal tarafından yılda bir kontrollerimi yaptırıyordum. Şubat 2007’de göğsümde 2 adet kitle hissettim ve hemen doktoruma müracaat ettim. Şubat başında çekilen mamografi, ultrason ve MR’da kitlelerimin kanser olduğu ortaya çıktı ve hemen ameliyat oldum. İlk ameliyatımda kistlerim alındı, ikinci ameliyatımda mememin tamamı alındı. Mestektomi ameliyatı geçirdim. Koltuk altım da temizlendi.
Onkoloğum Prof. Dr. Fuat Demirelli’nin kontrolünde 4 kemoterapi gördüm. Kanser in 2. evresinin başındaydım. Hızlı hareket ettiğim için ilerlemeden yakaladık.

Şapka fikri ne zaman aklınıza geldi?
Geçen sene son kemoterapimi mayıs ayında yaşadım. Herkes gibi saçlarım döküldü. İlacın yan etkisi olarak terlemelerim oldu. Kafama hangi şapkayı taksam rahat edemedim, peruk çok sentetik olduğu için istemedim. Ayrıca tüm şapkalar hem sentetikti hem de kısa kaldıkları için kelliği kapatmıyordu. Ben evde devamlı kafamı havlu ile kurulamaya başladım. Sonra “Türkiye’de havlu şapka satılıyor mudur acaba?” diyerek internette araştırmalara başladım. Baktım ki havlu şapka yok. Hemen patent hakkını aldım ve havlu şapkanın denemelerine başladım.

Bu şapka kanser hastalarına hitap edeceği için içerisinde kanser ojen hiçbir şey barındırmamalıydı. O yüzden havlunun antibakteriyel işleme tabi tutulmasını istedim. Şapka havlu konumundayken antibakteriyel işleme tabi tuttuk. Yapılan test Belçika’ya gönderildi ve 10 günlük inceleme sonrasında “testi geçti” raporu verildi.

Üretim aşamasında yaşadığımız çeşitli sıkıntılara rağmen, birçok denemenin sonunda şapkamızın ilk numunelerini elimize aldık. O dönem benim için son derece heyecanlıydı, zira aklımda yaşattığım bir ürünü elime almıştım.

Şapkayla hedefiniz nedir?
Bu Türkiye’de de henüz yavaş yavaş duyulan bir ürün. İlk etapta doktorlarımıza, hastalarımıza ulaşmayı hedefliyorum. En büyük hayalim tüm kanser hastalarının bu şapkaya sahip olduktan sonra rahat bir kemoterapi geçirmelerini sağlamak. Bununla birlikte sadece kemoterapi görenler değil, kafasıyla ilgili her tür terlemeyi yaşayanlar, mesela spor yapanlar ve menapoza giren bayanlar da şapkayı kullanabilir. Ayrıca başında saç nakli geçiren hastalar 3 gün şapka takmak zorunda kalırlarmış bunu öğrendikten sonra onlar için de uygun bir ürün olabileceğini düşündüm.

Şapkanız kaç beden olarak üretildi?
Şu an small, medium ve large yaptık. Hastalarımız satın almadan önce kafa çeperlerini bir mezura ile ölçerlerse yanlış şapka almamış olurlar. Kutumuzun üzerinde santimetre bazında ölçülerimiz yer alıyor.
 




 

 

  Kanser Hastaları

Tedavide nelerle karşılaşacağım?
Tedavinin yan etkileri?
Tedavim ne zaman bitecek?
Kemoterapi,radyoterapi,

hedefe yönelik tedavi nedir?
Tamamen

kurtulabilecek miyim?
 


Hasta Yakınları

Yakınım kanser peki ne yapmalıyım?
Yakınım kanser,peki ben de kanser olabilir miyim?
Kanser tedavi merkezleri önerileri?
Akrabalar arası genetik geçiş olabilir mi?
Kanser bulaşıcı mı?


Sağlıklı Bireyler

Şikayetim kanser belirtisi olabilir mi?
Kuşkulandığımda nereye başvurmalıyım?
Hangi yaşta hangi kontrollerden geçmem gerekiyor?
Kendi kendimi kontrol

edebilir miyim?
 

  

Soru sor  Cevap oku  Erken teşhis  Hasta takip  Kanser bilgi    İletişim

radyoterapi    kemoterapi    onkoloji   check up   online doktor

Yasal uyarı: Bu sitede yer alan bilgilerin izinsiz olarak kullanılması cezai sorumluluk getirecektir. Tüm hakları sahiplerine aittir.