Kanser takip.com Ana sayfa Soru SorCevap OkuErken TeşhisHasta TakipKanser Bilgiİletişim

kanser takip.com

Kanser ve Beslenme


Kanser Forum


Akciğer Kanseri


Beyin Kanseri


Cilt Kanseri


Erkek Üreme Sistemi Kanserleri


Diğer Kanserler


Jinekolojik Kanserler


Bağırsak Kanseri Kolon - Rektum


Larinks Kanseri |Gırtlak - Boğaz|


Lenfoma

Lenf bezi kanseri


Meme Kanseri


Mide Kanseri


Prostat  Mesane Kanseri


Tiroid Kanseri

 

 

Vitamin karmaşası

   Vücudumuzun işleyişinde çok önemli bir role sahip olan vitaminlerin sağlığımız üzerinde büyük etkileri var. Vitamin eksikliklerinde birçok hastalık ile karşılaşılabiliyorken fazla vitamin alımında da çeşitli sağlık sorunları yaşamamız mümkün.

   Özellikle antioksidan vitaminlerin kanser oluşumunda öncü rol alan kaserojen maddelere karşı mücadelede etkinliğinin ortaya çıkarılmasından sonra toplumun vitamin kullanımına yönelik büyük bir ilgisi oluştu. Hemen her çevreden gelen vitamin önerileri belirli bir standardizasyon kazanamadığı için hangi vitaminlerin ve hangi dozlarda kullanılacağı zaman zaman çeşitli tartışmalara konu oluyor.

   Özellikle kanser hastalığının önlenmesinde önemli görevi olan antioksidan beta karotenlerin, selenyum, A ve C vitaminlerinin mutlaka alınmasını öneriyoruz. A ve C vitamini ihtiyacını bir çok besinden almak mümkün iken E vitamini için biraz daha zor bir diyet seçmek gerekiyor. Sonuçta dengeli bir beslenme ve bilinçli bir diyet programı ile vücudun ihtiyacı olan tüm vitaminleri gerekli düzeylerde almak mümkün. 

 

   Ancak özellikle dengeli beslenme şansı olmayanlar, yoğun çalışanlar için takviye multi vitamin alınmasını tavsiye ediyoruz. Ancak piyasada yüksek doz vitamin içeren (süper vitamin, hiper vitamin) ürünlerin kullanımı aşırı vitamin kullanımına bağlı olarak gelişen pek çok hastalığa davetiye çıkaracaktır. Bu nedenle yüksek doz vitaminlerden uzak durmak gerekiyor.

   Özellikle yağda eriyen A,D,E ve K vitaminleri vücutta depolanmaktadır. Bu nedenle aşırı kullanımında bu vitaminler vücudumuzda birikmekte ve çeşitli sağlık sorunlarına neden olmaktadır.

   Diyetle alınması zor olan E vitaminin takviye edilmesi kansere karşı antioksidan etkiyi güçlendirecektir. Bu doz 200 ünitenin üstünde olmamalı. Keza C vitamini mutlaka gerekli miktarlarda alınabilmeli. C vitamini 250 – 1000 mgr düzeylerde takviye edilebilir.

   Kullanmamız gereken vitaminlerin standart dozu konusunda tüm dünyada bir fikir birliği yoktur. Ancak en tehlikeli olan kafası karışan kişilerin birden fazla multi vitamin ilaçları kullanımı sonunda fazla vitamin kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan sağlı problemleri.

   Bu nedenle mutli vitamin ilaçlarını dengeli ve sağlıklı beslenme şansı olmayan kişilerin kullanmasını öneriyoruz. Aşırı doz ve birden fazla vitamin kullanımından mutlaka uzak durmak gerekiyor.

Ana sayfaya dön

 

 

 

 

 




 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soru sor  Cevap oku  Erken teşhis  Hasta takip  Kanser bilgi    İletişim   Forum    Kanser ve Beslenme

Son Gelişmeler     Uzman Görüşü      Makaleler      Tüm Haberler  

Kanser Tedavi Merkezleri     Resmi Kanser Kuruluşları

Yasal uyarı: Bu sitede yer alan bilgilerin izinsiz olarak kullanılması cezai sorumluluk getirecektir. Tüm hakları sahiplerine aittir.