Kanser takip.com Ana sayfa Soru SorCevap OkuErken TeşhisHasta TakipKanser Bilgiİletişim

kanser takip.com

Kanser ve Beslenme


Kanser Forum


Akciğer Kanseri


Beyin Kanseri


Cilt Kanseri


Erkek Üreme Sistemi Kanserleri


Diğer Kanserler


Jinekolojik Kanserler


Bağırsak Kanseri Kolon - Rektum


Larinks Kanseri |Gırtlak - Boğaz|


Lenfoma

Lenf bezi kanseri


Meme Kanseri


Mide Kanseri


Prostat  Mesane Kanseri


Tiroid Kanseri

 
 

 

 

Bitkisel Destek Tedavileri ve Tamamlayıcı Tıp

   Bildiğimiz gibi kanser hastalığı ile savaşan bağışıklık sistemimiz bu mücadelede çok önemli bir görev üstleniyor. Çevreden aldığımız kanserojen maddeler bağışıklık sistemimiz tarafından zararsız hale getirilmeye çalışılır. Bunu yaparken çeşitli bağışıklık sistemi hücreleri fonksiyon görür.

   Vücudumuz aynı zamanda genetik yapısı bozuk hücreleri ortadan kaldırmaya çalışır. Eğer oluşan bu genetik yapısı bozuk hücreler yok edilemezse kontrolsüz olarak çoğalarak kanserin yayılmasına neden olur.

   Yani aslında vücudumuzda sürekli bir mücadele hali söz konusudur. Bu mücadelede bağışıklık sistemi güçlü kaldığı sürece hastalığın ortaya çıkması engellenir. Çeşitli hastalıklar,stres,sağlıksız beslenme gibi nedenlerle bağışıklık sistemi zayıflayan kişilerde tüm hastalıklar gibi kanserde artışa geçer.

   Bu nedenle hem kanserden korunmak isteyenler, hem de kanser ile mücadele eden hastaların bağışıklık sistemini destekleyen ürünler kullanmasını öneriyoruz. Bunlar çeşitli vitaminler,antioksidanlar ve bağışıklık destek ürünleri olarak sıralanabilir.

   Bağışıklık destek ürünleri ilaç formunda alınabileceği gibi mümkün olduğunca sağlıklı beslenme çerçevesinde en doğal yoldan alınmasını öneriyoruz.

Ancak şunu önemli hatırlatmamız gerekir.

   Özellikle kanser hastaları bitkisel ürünler ile tedavi olunamayacağını çok iyi bilmeli. Bu tip ürünler onkoloji tedavisi ile birlikte veya sonrasında alınabilir. Hiç bir zaman onkoloji tedavisi yerine geçemez. Mucize kanser tedavisi olarak sunulan alternatif yollar maddi çıkar gözetilerek yapılan yanlış propagandalardır.

    Bitkisel ürünleri mutlaka doktorunuza danışarak kullanın. Bazı bitkisel ürünler çeşitli kanser tedavilerinin etkilerini azaltabilmekte ve olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Bu nedenle hastalarımızın bilinçli olması ve onkoloji tedavilerini aksatmaması önemlidir.

Ana sayfaya dön




 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soru sor  Cevap oku  Erken teşhis  Hasta takip  Kanser bilgi    İletişim   Forum    Kanser ve Beslenme

Son Gelişmeler     Uzman Görüşü      Makaleler      Tüm Haberler  

Kanser Tedavi Merkezleri     Resmi Kanser Kuruluşları

Yasal uyarı: Bu sitede yer alan bilgilerin izinsiz olarak kullanılması cezai sorumluluk getirecektir. Tüm hakları sahiplerine aittir.